Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kush tha se mishi i qengjit hahet vetëm të dielave? Neps ju sjell një version të thjeshtë të përgatitjes së tij, por me shumë shije brenda. Ju bëftë mirë!
Në tavolinën e punës shtypni mirë mishin e qengjit me një çekiç kuzhine. E marinoni mirë me kripë, piper, vaj ulliri.
Merrni një tavë dhe rendisni thelat e mishit me radhë.
Vendosni gjithashtu edhe specat e kuq, pasi i keni larë dhe mbushur brenda me një 1/2 lugë kafe kripë secila.
I spërkasni edhe njëherë sipër me vaj ulliri dhe i fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
Pasi të jetë gati, i shtoni sipër lëngun e limonit, pak pesto tek mishi dhe e shërbeni nëpër pjata. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment