1.Pastrojeni mishin e qingjit, ndajeni nga kocka dhe priteni në copa relativisht të mëdha, të barabarta. Shpëlajeni mirë me ujë të bollshëm.
2.Vëreni mënjanë dhe thajeni mirë.
3.Ndërkohë merrni një enë të thellë dhe hidhni në të disa lugë vaj ulliri dhe thelpinjtë e qëruar të hudhrës.
4.Pasi të kenë marrë ngjyrë të lehtë shtoni mishin e qengjit dhe kavardiseni në zjarr të fortë, derisa copat të kenë marrë totalisht ngjyrë të kuqe dhe më pas uleni zjarrin.
5.Shtoni gjysmë gote verë të bardhë, kripë dhe piper dhe lërini në zjarr për gjysmë ore, të mbuluar me kapak.
6.Mos harroni që është mirë të shtoni edhe një gjysmë gote ujë, në mënyrë që mishi të mbetet i butë.
7.Gjatë kohës që mishi zien, vazhdoni me pastrimin e angjinareve.
8.Qëroni pjesën e bishtit dhe hiqni gjethet e jashtme, ato të fortat, ndajeni në katër pjesë dhe hiqni pjesën e brendshme.
9.Hidheni në tenxheren e mishit dhe shtoni edhe një gjysmë gote ujë.
10.Kur përbërësit të jenë zier aq sa duhet, hiqeni nga zjarri dhe servireni nëpër pjata.
11.Mund ta spërkatni mishin me bukë të grirë dhe lëngun e zierjes ta shtoni në pjatë.
12.Për shije mund të vendosni edhe majdanozin e freskët, të grirë.
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. Pjekja Hidheni brumin në një...
Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! ...
Lini një koment