Sugjerojmë:

Mish pule në hell me salcë pesto

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 4 lugë vaj ulliri
  • Lëkura e 1 limoni plus 2 lugë lëng
  • 3 copa gjoks pule
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/4 filxhan fara pishe
  • 1 filxhan borzilok
  • 1 filxhan majdanoz
  • 1 karafil hudhër
  • 1 avokado e madhe e pjekur

Udhëzimet

1

Përgatisni një tigan dhe vendoseni në ngrohje të mesme.

2

Hidhni së bashku 1 lugë gjelle vaj dhe limon në një tas të madh.

3

Shtoni mishin e pulës në vaj dhe marinojeni me kripë dhe piper.

4

Ndani mishin në kube të vegjël dhe vendoseni mbi fill metalik.

5

Hidhni farat e pishës në tigan mbi ngrohje mesatare duke i nxitur derisa të marrin ngjyrë të artë, 3- 4 minuta.

6

Lerini farat të ftohen.

7

Kombinojini farat e pishës me borzilok, majdanoz, hudhër, kripë dhe piper në një përpunues të ushqimit.

8

Procesojini për të bërë një pastë të trashë.

9

Shto avokado, lëng limoni dhe 3 lugë vaj dhevazhdoni procesin.

10

Grilloni mishin e pulës duke e kthyer shpesh, derisa të gatuhet 5 - 7 minuta.

11

Shërbejeni mishin e pulës me salcën pesto.

12

Lini një koment