Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, kombinoni pesë përbërësit e parë.
Shtoni mishin e pulës duke e përzierë lehtë.
Ndajeni në katër copëza dhe në formë ovale.
Në një tigan të vogël, hidhni fasulet dhe domatet mbi nxehtësinë mesatare, për 8-10 minuta duke e nxitur herë pas here.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni majdanoz.
Vërini të katër copat të piqen mbi nxehtësi të mesme derisa termometri të shkojë 165 °C , 4-5 minuta në secilin krah.
Shërbejeni me përzierjen e orizit dhe fasuleve.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment