Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lani mishin dhe vendosni vajin të nxehet në tenxhere me presion.
Pastaj hidhni kanellën, gjethet e dafinës, kardamomin jeshil, karafilin, një lugë çaji kripë, asafoetida dhe mishin së bashku.
Lereni mishin të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Më pas shtoni një gotë ujë, pluhurin e specit të kuq dhe shafranin në mish.
Lereni të skuqet për rreth 1 minutë.
Merrni kosin dhe pasi ta keni përzier mirë hidheni në tenxhere me presion tek mishi.
Mbajeni derisa mishi të marrë një nuancë të kuqërremtë.
Shtojini 2 gota ujë, pluhur kopër, pluhur xhenxhefil dhe lerini të ziejnë për 2 minuta.
Kontrolloni nëse mishi është i butë dhe hiqeni dhe bluani kardamomën e gjelbër dhe ngjyrë kafe dhe shtoni në pjatën e mishit.
Në fund spërkateni me pluhur qimnon dhe e keni gati për ta shërbyer.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment