Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Lani mishin dhe vendosni vajin të nxehet në tenxhere me presion.
Pastaj hidhni kanellën, gjethet e dafinës, kardamomin jeshil, karafilin, një lugë çaji kripë, asafoetida dhe mishin së bashku.
Lereni mishin të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Më pas shtoni një gotë ujë, pluhurin e specit të kuq dhe shafranin në mish.
Lereni të skuqet për rreth 1 minutë.
Merrni kosin dhe pasi ta keni përzier mirë hidheni në tenxhere me presion tek mishi.
Mbajeni derisa mishi të marrë një nuancë të kuqërremtë.
Shtojini 2 gota ujë, pluhur kopër, pluhur xhenxhefil dhe lerini të ziejnë për 2 minuta.
Kontrolloni nëse mishi është i butë dhe hiqeni dhe bluani kardamomën e gjelbër dhe ngjyrë kafe dhe shtoni në pjatën e mishit.
Në fund spërkateni me pluhur qimnon dhe e keni gati për ta shërbyer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment