Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni skarën në nxehtësi të lartë.
Lyejeni skarën me një limon dhe vendoseni mënjanë, pastaj prisni dy limonët në gjysmë.
Mishin e derrit lyejeni me furçë me 1 lugë çaji vaj dhe marinojeni me 1/2 lugë çaji kripë.
Vereni mishin në skarë duke u kthyer herë pas here për 18 deri në 20 minuta.
Transferojeni tek dërrasa e prerjes dhe lereni të pushojë së paku 5 minuta.
Ndërkohë, shtoni një brokoli me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe piqeni së bashku me mishin e derrit, derisa të zbutet.
Miksoni salcën harissa me 2 lugë gjelle vaj dhe përzijeni me brokoli dhe lëng limoni.
Shtrydhni limonin mbi mishin e derrit, pastaj priteni mishin në feta.
Shërbejeni me broktoli dhe limon të pjekur në skarë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment