Sugjerojmë:

Mish derri në skarë me brokoli dhe limon

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 2 limona
  • Fileto derri
  • 3 lugë çaji vaj ulliri
  • Kripë
  • Piper
  • 1 brokoli me kokë të madhe
  • 2 lugë çaji salcë Harissa

Udhëzimet

1

Ngrohni skarën në nxehtësi të lartë.

2

Lyejeni skarën me një limon dhe vendoseni mënjanë, pastaj prisni dy limonët në gjysmë.

3

Mishin e derrit lyejeni me furçë me 1 lugë çaji vaj dhe marinojeni me 1/2 lugë çaji kripë.

4

Vereni mishin në skarë duke u kthyer herë pas here për 18 deri në 20 minuta.

5

Transferojeni tek dërrasa e prerjes dhe lereni të pushojë së paku 5 minuta.

6

Ndërkohë, shtoni një brokoli me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe piqeni së bashku me mishin e derrit, derisa të zbutet.

7

Miksoni salcën harissa me 2 lugë gjelle vaj dhe përzijeni me brokoli dhe lëng limoni.

8

Shtrydhni limonin mbi mishin e derrit, pastaj priteni mishin në feta.

9

Shërbejeni me broktoli dhe limon të pjekur në skarë.

Lini një koment