Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni skarën në nxehtësi të lartë.
Lyejeni skarën me një limon dhe vendoseni mënjanë, pastaj prisni dy limonët në gjysmë.
Mishin e derrit lyejeni me furçë me 1 lugë çaji vaj dhe marinojeni me 1/2 lugë çaji kripë.
Vereni mishin në skarë duke u kthyer herë pas here për 18 deri në 20 minuta.
Transferojeni tek dërrasa e prerjes dhe lereni të pushojë së paku 5 minuta.
Ndërkohë, shtoni një brokoli me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe piqeni së bashku me mishin e derrit, derisa të zbutet.
Miksoni salcën harissa me 2 lugë gjelle vaj dhe përzijeni me brokoli dhe lëng limoni.
Shtrydhni limonin mbi mishin e derrit, pastaj priteni mishin në feta.
Shërbejeni me broktoli dhe limon të pjekur në skarë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment