Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Marinoni mishin e derrit me piper dhe kripë.
Nxehni vaji në një tenxhere mbi nxehtësi të lartë dhe hidhni mishin e derrit të gatuhet nga të dyja anët për rreth 5 minuta.
Shtoni në tigan edhe gjethet e dafinës,qimnon, rigon dhe piper piper të kuq.
Shtoni lëng portokalli dhe qumësht.
Lëreni të vlojë mbi nxehtësi të lartë dhe ngadalë uleni ngrohjen.
Zijeni për rreth 2 orë deri sa mishi të zbutet.
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Hiqeni mishin e derrit nga lëngu.
Merrni yndyrnat e tenxheres dhe lyeni një tavë pjekje.
Transferoni copat e mishit të derrit në tavën e pjekjes.
Hidhni rreth 2 lugë gjelle të yndyrës mbi mishin.
Marinojeni me kripë nëse është e nevojshme.
Piqini në furrë të nxehur derisa mishi i derrit është thekur, rreth 15 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment