Mini cheesecake me copa frutash, më të shijshëm nuk keni provuar

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
50 min
Sugjerohet për:
9 persona
Kalori:
331
Për cheesecake:
100 g biskota tretëse
450g djathë krem me yndyrë të plotë
100 g sheqer pluhur
50g gjalpë, i shkrirë
1 vezë, plus 1 të verdhë veze
150ml dhallë
1 lugë ekstrakt vanilje
Për frutat:
Përzierje e frutave ( 2 kajsi, 2 kumbulla dhe 1 pjeshkë të vogël)
1 lugë mjaltë
2 lugë verë ëmbëlsirë ose marsala
Ekstrakt vanilje
1 grusht mjedrash ose manaferra
9 lugë reçel kajsie

  1. Ngroheni furrën në 150 gradë C dhe vendosni 9 vrima të një kuti për kifle.
  2. Vendosini biskotat në një qese ushqimi dhe shtypini në thërrime të imëta duke përdorur një kunj ose përdorni një procesor ushqimi, pastaj përzieni me gjalpin.
  3. Hidhini me lugë në vrimat e kifleve dhe përdorni pjesën e pasme të një lugë për të shtypur biskotat në një shtresë kompakte.
  4. Rrihni kremin e djathit, dhallën, sheqerin, vezët dhe vaniljen në një enë. Hidheni mbi bazat e biskotave, duke i mbushur ato deri në majë.
  5. Piqeni për 20 minuta, pastaj fikeni furrën dhe lërini cheesecake brenda për 2 orë, ose derisa furra të jetë plotësisht e ftohur. Pasi të ftohet, lërini të qetësohen për të paktën 3 orë, ose gjatë natës nëse mundeni.
  6. Ngroheni furrën në 180 gradë C.
  7. Hidhini frutat e prera, mjaltin, verën dhe vaniljen në një tenxhere për pjekje dhe gatuajini për 15 minuta, derisa frutat të fillojnë të zbuten dhe të karamelizohen.
  8. Shtoni manaferrat dhe gatuajini për 2-3 minuta të tjera derisa të duken me shkëlqim dhe lëng.
  9. Lëreni të ftohen. Kur të jeni gati për të shërbyer, vendosni cheesecake në një pjatë ose pjata të veçanta, pastaj sipër secilës hidhini një lugë reçel dhe disa fruta.

Komento