Milkshake me hurma arabe për të pasur energji gjatë Ramazanit
Pas agjërimit për gjatë gjithë ditës, kjo pije do t’ju bëjë të ndiheni mirë dhe të rekuperoni energjitë.
Si fillim po ju tregojmë dobitë e përbërësve të kësaj recete:
Përfitimet shëndetësore të tërshërës:
Zvogëlon kolesterolin
Ka veti anti-depresive dhe rrit humorin
E dobishme në humbje peshe
Përfitimet shëndetësore të hurmave të Arabisë:
Forcojnë kockat
Nivelet e larta të hekurit i bëjnë ato te përsosura për ata që vuajnë nga anemia
Ideale për një rikuperim të shpejtë të energjive
Parandalojnë kapsllëkun
Hidhni hurmat arabe në ½ filxhan qumësht për 30 minuta.
Piqeni tërshërën për rreth 5 minuta në një tigan që nuk ngjit derisa të marrë pak ngjyrë kafe.
Lëreni të pushojë.
Grijini së bashku hurmat arabe dhe tërshërën në një blender.
Shtoni qumështin e mbetur dhe përziejeni mirë.
Shërbejeni të ftohtë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment