Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Që midhjet janë të lira dhe të mira e dimë. Po për atë lëngun në fund si t'ja bëjmë? Le ta shijojmë edhe atë se është një mrekulli...
Lani mirë midhjet që t'i hiqni rërën dhe si dhe i pastroni me dorë nga papastërtitë.
I vendosni të gjitha në një tenxhere të madhe. Kini kujdes që nëse shihni midhje të pahapura, t'i largoni dhe t'i hidhni mënjanë. Ato nuk duhet të konsumohen.
Në një tigan skuqni vajin me hudhrat dhe domatet. Shtoni kripë, piper dhe gotën e verës.
Salcën që përgatitët tani shtojeni në tenxhere.
E përzieni mirë dhe gradualisht shtoni lëngun e limonit dhe majdanozin e grirë imët.
I lini edhe për 5 minuta të tjera derisa të shikoni që midhjet janë hapur plotësisht.
Në fund i shërbeni nëpër pjata dhe shijojini. Midhjet kanë kaq shumë vlera ushqyese për trupin tonë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment