Meqë tani dalin hithrat, shfrytëzojini për flokë të gjatë e të bukur
Hithrat janë një bekim i natyrës jo vetëm për përfitimet që kanë në shëndet, por edhe në rutinën e bukurisë, veçanërisht tek flokët. Ato forcojnë dhe zgjerojnë enët e gjakut, që do të thotë se folikulat e flokëve do të përfitojnë më shumë lëndë ushqyese dhe oksigjen.
Dhe ka shumë mënyra përmes të cilave hithrat u bëjnë mirë flokëve tuaj
Për shkak të natyrës së tyre ‘djegëse’ mund t’ju shpëtojnë nga skalpi i yndyrshëm, zbokthi dhe të reduktojnë acarimin dhe kruarjet.
Ka veti anti-inflamatore dhe vetitë antibakteriale të tyre garantojnë një shëndet të mië të skalpit.
Acidi pantothenik dhe silici forcojnë flokët.
Së fundi, acidet yndyrore dhe mineralet si magnezi, hekuri dhe zinku ushqejnë folikulate flokut duke stimuluar rriten e flokëve të reja.
Pra mos hezitoni të mblidhni hithra sa herë i shihni në oborrin e shtëpisë apo kur shëtisni në natyrë. Ka shumë mënyra për t’i përdorur ato dhe disa prej tyre janë:
Të krijoni një shpëlarës flokësh
1 lugë çaji hithra të thata ose 1 lugë gjelle hithra të freskëta
1 lugë çaji gjehte sherbele të thatë (për t’i erresuar më shumë)
1 lugë gjelle kamomil i thatë
2 gota ujë.
Vendosni ujin të ziejë. Bashkoni bimët e thata dhe hidhuni sipër ujin e vluar. Lërini në infuzion derisa të ftohen dhe kullojeni. Shpëlajini flokët me të.
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij: 1-Ju ndihmon të...
Lini një koment