Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kush nuk ka shumë kohë, por njëkohësisht do të hajë diçka të shëndetshme, le t'i hedhi një sy kësaj recete...
Vendosni lakrat e brukselit dhe hudhrat të ziejnë në një tenxhere me ujë e zjarr të ngadaltë.
Pas disa minutash i shtoni kripë e piper. Shtoni edhe shurupin e panjes dhe lëngun e limes.
I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe i lini të ziejnë për disa minuta.
Sapo lakrat të kenë zierë i kulloni dhe i shërbeni në një pjatë. I shtoni sipër pak kripë dhe piper të zi. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment