Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Para-ngrohni furrën në 200ºC dhe vendoseni proshutën në një tepsi jo-ngjitëse.
Vendoseni në furrën e nxehtë dhe lëreni të gatuhet për 10-15 minuta.
Ndërkohë vendosni vezët në një tenxhere me ujë të ziejnë.
Hiqni vezët nga uji i vluar dhe vendoseni në një banjë me akull për t'i ftohur menjëherë para se t'i qëroni.
Vendosni vezët e ziera të përgjysmuara, proshutën e freskët dhe përbërësit e tjerë të mëngjesit në një pjatë dhe shërbejeni me kafe të nxehtë ose lëng portokalli të freskët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment