Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.
Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.
Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.
Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.
Shtojmë kripë dhe piper.
Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë.
Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat.
I përziejmë derisa të pinë lëngun.
Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates.
E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam.
Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë.
I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment