1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha. 2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë. 3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët. 4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë dhe piper. 5.Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë. 6.Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat.I përziejmë derisa të pinë lëngun. 7.Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates. 8.E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam. 9.Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë. 10.I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Lini një koment