Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ndonjëherë ngopemi me ato fiqtë e thatë. Ama me këtë kek s'ke të ngopur kurrë.... Seç i japin një shije të veçantë edhe bajamet duhet thënë. Për më tepër hidhi një sy recetës më poshtë.
Në një enë rrihni vezët, më pas shtoni sheqerin edhe gjalpin. I përzieni për disa sekonda me një mikser elektrik.
Tani shtoni kosin, sodën e bukës dhe gradualisht miellin. E përzieni mirë, shtoni fiqtë, bajamet dhe vaniljen.
Pasi keni arritur një masë homogjene, kalojeni në një formë specifike keku.
E fusni në furrë për 40-45 minuta, varësisht furrës në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë.
Pas pjekjes, sipas dëshirës mund t’i shtoni sipër sheqer pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment