Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo recetë të hap oreksin dhe nuk ju merr shumë kohë në përgatitje!
Lani specat, u hiqni bishtin dhe farat. I prisni përsëgjati.
Në një enë përzieni gjizën, majdanozin, domatet e prera kubikë pa lëkurë dhe dy lugë gjelle vaj ulliri.
I trazoni mirë dhe mbushni me to, specat.
I radhisni specat në një tavë dhe i fusni në furrë të piqen për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Shënim: Nëse gjiza nuk ka shumë kripë, mund t'i shtoni pak!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment