Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 375 gradë.
Lyejeni tavën me llak gatimi.
Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur, të valuar gatuani makaronat deri sa të zbuten.
Kullojini dhe lërini mënjanë.
Përgatisni salcën alfredo: Në një tigan të madh, mbi ngrohje mesatare, shkrini gjalpin.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni rreth 30 sekonda.
Shtoni miellin dhe gatuajeni deri sa përzierja të bëhet me kokrriza dhe merr ngjyrë të artë, 1 minutë më shumë.
Ngadalë hidhni kremin dhe përzijeni vazhdimisht.
Lereni të zihet dhe përzijeni me ½ filxhan djathë parmixhano.
Leremi të zihet dei sa salca të trashet pak 2 - 3 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.
Shtoni gjtihashtu salcën marinara, 1 filxhan mocarela, djathë fontina, romano, dhe gjizë.
Pastaj shtoni makaronat dhe përzijini deri sa të vishen mirë.
Transferojin në pjatën e servirjes.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku ½ filxhan djathë parmixhano dhe thërrime buke.
Hidhni një sasi të vogël në mënyrë të barabartë në krye të pjatës.
Dekorojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment