Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 375 gradë.
Lyejeni tavën me llak gatimi.
Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur, të valuar gatuani makaronat deri sa të zbuten.
Kullojini dhe lërini mënjanë.
Përgatisni salcën alfredo: Në një tigan të madh, mbi ngrohje mesatare, shkrini gjalpin.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni rreth 30 sekonda.
Shtoni miellin dhe gatuajeni deri sa përzierja të bëhet me kokrriza dhe merr ngjyrë të artë, 1 minutë më shumë.
Ngadalë hidhni kremin dhe përzijeni vazhdimisht.
Lereni të zihet dhe përzijeni me ½ filxhan djathë parmixhano.
Leremi të zihet dei sa salca të trashet pak 2 - 3 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.
Shtoni gjtihashtu salcën marinara, 1 filxhan mocarela, djathë fontina, romano, dhe gjizë.
Pastaj shtoni makaronat dhe përzijini deri sa të vishen mirë.
Transferojin në pjatën e servirjes.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku ½ filxhan djathë parmixhano dhe thërrime buke.
Hidhni një sasi të vogël në mënyrë të barabartë në krye të pjatës.
Dekorojeni me majdanoz dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment