Sugjerojmë:

Makrona në furrë me 5 lloje djathërash

Ingredientët

  • 1 pako makarona
  • 4 lugë çaji gjalpë
  • 2 karafil hudher
  • 4 lugë çaji miell
  • 2 filxhanë krem
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 filxhan djathë parmixhano
  • 3 filxhan salcë marinara
  • 2 filxhan macarela
  • 1/2 filxhan djathë fontina
  • 1/2 filxhan djathë romano
  • 1/2 filxhan gjizë
  • 1/2 filxhan thërrime buke
  • Majdanoz i freskët, për garniturë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 375 gradë.

2

Lyejeni tavën me llak gatimi.

3

Në një tenxhere të madhe me ujë të kripur, të valuar gatuani makaronat deri sa të zbuten.

4

Kullojini dhe lërini mënjanë.

5

Përgatisni salcën alfredo: Në një tigan të madh, mbi ngrohje mesatare, shkrini gjalpin.

6

Shtoni hudhër dhe gatuajeni rreth 30 sekonda.

7

Shtoni miellin dhe gatuajeni deri sa përzierja të bëhet me kokrriza dhe merr ngjyrë të artë, 1 minutë më shumë.

8

Ngadalë hidhni kremin dhe përzijeni vazhdimisht.

9

Lereni të zihet dhe përzijeni me ½ filxhan djathë parmixhano.

10

Leremi të zihet dei sa salca të trashet pak 2 - 3 minuta, pastaj shtoni kripë dhe piper.

11

Shtoni gjtihashtu salcën marinara, 1 filxhan mocarela, djathë fontina, romano, dhe gjizë.

12

Pastaj shtoni makaronat dhe përzijini deri sa të vishen mirë.

13

Transferojin në pjatën e servirjes.

14

Në një tas të vogël, përzieni së bashku ½ filxhan djathë parmixhano dhe thërrime buke.

15

Hidhni një sasi të vogël në mënyrë të barabartë në krye të pjatës.

16

Dekorojeni me majdanoz dhe shërbejeni.

Lini një koment