Makarona kremoze të pjekura në furrë me perime dhe djathë parmixhano
1 filxhan qepë të copëtuar
1 filxhan spec jeshil
1 lugë gjelle gjalpë
1 kuti me domate të konservuara
1 kuti me kërpudha
1 kuti me ullinj
2 lugë çaji rigon
1 kuti mish viçi
1 pako spaget të ziera
2 gota djathë çedar
1/4 filxhan uji
1/4 filxhan djathi parmixhano
1.Në një tigan të madh, hidhni gjalpin të shkrijë dhe shtoni qepë e spec jeshil.
2.Shtoni domatet, kërpudhat, ullinj, rigon dhe mishin e viçit.
3.Ziejini për 10 minuta.
4.Gjysmën e spagetit të ziera hidhini në fund të tavës.
5.Shtresoni sipër makaronave dhe gjysmën e përzierjes së perimeve me 1 filxhan djathë.
6.Përsëriteni shtresën.
7.Hidhni pak ujë mbi sipërfaqen e tavës.
8.Shtoni djathë parmixhano dhe piqeni në 350 °C për 30-35 minuta.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment