Makarona kremoze të pjekura në furrë me perime dhe djathë parmixhano
1 filxhan qepë të copëtuar
1 filxhan spec jeshil
1 lugë gjelle gjalpë
1 kuti me domate të konservuara
1 kuti me kërpudha
1 kuti me ullinj
2 lugë çaji rigon
1 kuti mish viçi
1 pako spaget të ziera
2 gota djathë çedar
1/4 filxhan uji
1/4 filxhan djathi parmixhano
1.Në një tigan të madh, hidhni gjalpin të shkrijë dhe shtoni qepë e spec jeshil.
2.Shtoni domatet, kërpudhat, ullinj, rigon dhe mishin e viçit.
3.Ziejini për 10 minuta.
4.Gjysmën e spagetit të ziera hidhini në fund të tavës.
5.Shtresoni sipër makaronave dhe gjysmën e përzierjes së perimeve me 1 filxhan djathë.
6.Përsëriteni shtresën.
7.Hidhni pak ujë mbi sipërfaqen e tavës.
8.Shtoni djathë parmixhano dhe piqeni në 350 °C për 30-35 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment