Makarona kremoze të pjekura në furrë me perime dhe djathë parmixhano
1 filxhan qepë të copëtuar
1 filxhan spec jeshil
1 lugë gjelle gjalpë
1 kuti me domate të konservuara
1 kuti me kërpudha
1 kuti me ullinj
2 lugë çaji rigon
1 kuti mish viçi
1 pako spaget të ziera
2 gota djathë çedar
1/4 filxhan uji
1/4 filxhan djathi parmixhano
1.Në një tigan të madh, hidhni gjalpin të shkrijë dhe shtoni qepë e spec jeshil.
2.Shtoni domatet, kërpudhat, ullinj, rigon dhe mishin e viçit.
3.Ziejini për 10 minuta.
4.Gjysmën e spagetit të ziera hidhini në fund të tavës.
5.Shtresoni sipër makaronave dhe gjysmën e përzierjes së perimeve me 1 filxhan djathë.
6.Përsëriteni shtresën.
7.Hidhni pak ujë mbi sipërfaqen e tavës.
8.Shtoni djathë parmixhano dhe piqeni në 350 °C për 30-35 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment