Makarona të mbushura me gjizë, djathë dhe borzilok
20 makarona guaskë
4 domate
1 thelpi hudhër
50 ml vaj ulliri
1/2 lugë sheqer
10 degë borzilok
100 gr djathë Parmixhiano
250 gr gjizë pa kripë
100 gr djathë Chedar
1/2 spec i kuq djegës
Kripë, piper
Lëkurë limoni
1.I vëmë makaronat të ziejnë për 5 minuta në ujë me kripë dhe nisim me përgatitjen e salcës.
2.Hedhim në grirësen elektrike domatet e qëruara, vajin e ullirit, borzilokun, thelpin e hudhrës, kripën, piperin dhe pak sheqer. I bluajmë derisa të bëhen pure dhe masën e përftuar e shtrojmë në tavë.
3.Për mbushjen e makaronave guaskë, përziejmë gjizën pa kripë, djathin Parmigiano, djathin Chedar, lëkurën e limonit, borzilokun dhe sipas dëshirës, edhe pak spec djegës.
4.I kullojmë guaskat dhe i përziejmë me pak vaj ulliri që të mos na ngjiten.
I mbushim me radhë dhe i rreshtojmë në tavë. Më pas, i pjekim për 20 minuta në temperaturën 180° C.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment