Makarona të mbushura me gjizë, djathë dhe borzilok
20 makarona guaskë
4 domate
1 thelpi hudhër
50 ml vaj ulliri
1/2 lugë sheqer
10 degë borzilok
100 gr djathë Parmixhiano
250 gr gjizë pa kripë
100 gr djathë Chedar
1/2 spec i kuq djegës
Kripë, piper
Lëkurë limoni
1.I vëmë makaronat të ziejnë për 5 minuta në ujë me kripë dhe nisim me përgatitjen e salcës.
2.Hedhim në grirësen elektrike domatet e qëruara, vajin e ullirit, borzilokun, thelpin e hudhrës, kripën, piperin dhe pak sheqer. I bluajmë derisa të bëhen pure dhe masën e përftuar e shtrojmë në tavë.
3.Për mbushjen e makaronave guaskë, përziejmë gjizën pa kripë, djathin Parmigiano, djathin Chedar, lëkurën e limonit, borzilokun dhe sipas dëshirës, edhe pak spec djegës.
4.I kullojmë guaskat dhe i përziejmë me pak vaj ulliri që të mos na ngjiten.
I mbushim me radhë dhe i rreshtojmë në tavë. Më pas, i pjekim për 20 minuta në temperaturën 180° C.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment