Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kavardisim qepën e grirë shumë hollë në vaj ulliri në zjarr mesatar për 2-3 minuta duke e përzierë shpesh.
Shtojmë karkalecat e qëruar, salmonin e prerë në copa dhe i perziejmë mirë.
Shtojmë veren e bardhë, ngremë zjarrin në maksimum dhe e lemë derisa alkooli i verës të ketë avulluar plotësisht.
Shtojmë panën, salcën e domateve dhe e gatuajmë të gjithë masën në zjarr mesatar derisa të bëhet një masë.
Në fund, shtojmë edhe majdanozin e grirë hollë.
Ndërkohe kemi zjerë makaronat në ujë me kripë dhe i kullojmë.
I hedhim makaronat e kulluara tek salca e përgatitur, i perziejmë mirë dhe i shëbejmë në pjata.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment