Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
Shtoni mishin e pulës dhe hidhni kripë dhe piper.
Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë të artë, nga 8 minuta për secilën anë.
Lereni të pushojë 10 minuta, pastaj copëtojeni.
Shtoni qumësht, supë dhe hudhër në tigan.
Hidhni kripë dhe piper dhe vereni të ziejë.
Shtoni makaronat dhe lerini të ziejnë rreth 10-12 minuta.
Më pas shtoni kremin dhe djathin parmixhano.
Ziejeni deri sa salca të trashet.
Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni mishin e pulës.
Dekorojeni me majdanoz për servirje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment