Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në zjarr.
Shtoni fettuccine dhe gatuajini sipas udhëzimeve të etiketës.
Kullojini makaronat dhe rezervon rreth 1/2 filxhan ujë makaronash.
Ndërkohë, shkrijeni gjalpin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe një majë kripe dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta.
Hidhni kremin, të verdhën e vezës, kërpudhën dhe limonin në një tas.
Ulni nxehtësinë në të ulët dhe shtoni përzierjen e kremit dhe djathin në tigan.
Gatuajini rreth 2 minuta dhe shtoni kripë dhe 2 - 3 lugë çaji piper.
Shtoni makaronat në tigan, duke shtuar ujin e rezervuar.
Shtoni djathë pecorino dhe sherbejeni me thërrime buke.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment