Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë.
2.Shtoni makaronat dhe gatuajini duke rezervuar 1 gotë ujë gatimi, pastaj kullojini.
3.Ndërsa makaronat gatuhen, ju bëni salcën.
4.Përgatisni proshutën në një tigan të madh derisa të marrë ngjyrë të artë.
5.Hiqeni nga tigani dhe vendoseni mënjanë. Kullojini yndyrat dhe lini rreth 1 lugë gjelle yndyrë proshutë.
6.Hidhni qepën e copëtuar në të njëjtin tigan deri sa të zbutet.
7.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për disa sekonda.
8.Shtoni misrin në tigan dhe lëreni të gatuhet për disa minuta, duke i trazuar rregullisht. Shtoni proshutën përsëri në tigan me erëzat.
9.Hidhni ujin rezervë, pana dhe lëng limoni.
10.Ziejeni salcën për disa minuta derisa të trashet.
11.Shikojeni për shije me kripë dhe piper.
12.Shtoni makaronat e gatuara në salcë dhe përizjini sa makaronat të bëhen kremoze.
13.Shtoni djathin parmixhani dhe qepët e njoma dhe shërbejini.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento