Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Receta ime e preferuar! Me gjasa do të bëhet dhe e juaja. Nis nga puna me përgatitjet...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe vendosni në të copat e lulelakrës.
I shtoni sipër vaj ulliri, kripë dhe piper.
Vendosini me pak distancë nga njëra-tjetra.
I fusni në furrë për 20-25 minuta derisa ato të marin një ngjyrë kafe në sipërfaqen.
Ndërkohë në një tas bashkoni kërpudhat dhe hudhrat. Shtoni kripë dhe piper. Nxirrni lulelakrën nga furra dhe i shtoni sipër mbushjen.
I fusni në furrë edhe për 15 minuta të tjera.
Kur të jenë nga fundi i shtoni sipër djathin dhe e fikni furrën.
Në fund i shërbeni të ngrohta me pak degë trumzë sipër. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment