1 kokë të madhe lulelakër, e prerë në copa të trasha
1 filxhan miell
1 lugë çaji hudhër pluhur
1/2 lugë çaji spec i kuq
Kripë
3 vezë
Vaj perimesh, për tiganisje
Për shurupin:
1/2 filxhan mjaltë
1 lugë çaji salcë e nxehtë
1.Hidhni fetat e lulelakrës në një tigan të madh të thellë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm.
2.Vereni të ziejë mbi nxehtësinë mesatare 4 deri në 5 minuta.
3.Kullojini dhe lerini të ftohen plotësisht.
4.Ndërkohë, në një tas të cekët, hidhni së bashku miellin, pluhurin e hudhrës, spec të kuq dhe kripë. Në një tas tjetër të cekët, rrihni lehtë vezët.
5.Hidhni lulelakrën e ftohur në përzierjen e miellit, pastaj zhyteni në vezë, pastaj kthehuni në përzierjen e miellit dhe hidheni përsëri derisa të mbulohet plotësisht.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin derisa të fillojë të flluskoje dhe të duket i ndezur.
7.Shtoni me kujdes lulelakrën dhe skuqeni deri sa të marrë ngjyrë të artë.
8.Hidheni në një pjatë të veshur me letër që të thahet nga vaji i tepërt.
9.Përgatisni shurupin. Në një tas të vogël, përzieni së bashku mjaltë dhe salcë të nxehtë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment