1 kokë të madhe lulelakër, e prerë në copa të trasha
1 filxhan miell
1 lugë çaji hudhër pluhur
1/2 lugë çaji spec i kuq
Kripë
3 vezë
Vaj perimesh, për tiganisje
Për shurupin:
1/2 filxhan mjaltë
1 lugë çaji salcë e nxehtë
1.Hidhni fetat e lulelakrës në një tigan të madh të thellë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm.
2.Vereni të ziejë mbi nxehtësinë mesatare 4 deri në 5 minuta.
3.Kullojini dhe lerini të ftohen plotësisht.
4.Ndërkohë, në një tas të cekët, hidhni së bashku miellin, pluhurin e hudhrës, spec të kuq dhe kripë. Në një tas tjetër të cekët, rrihni lehtë vezët.
5.Hidhni lulelakrën e ftohur në përzierjen e miellit, pastaj zhyteni në vezë, pastaj kthehuni në përzierjen e miellit dhe hidheni përsëri derisa të mbulohet plotësisht.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin derisa të fillojë të flluskoje dhe të duket i ndezur.
7.Shtoni me kujdes lulelakrën dhe skuqeni deri sa të marrë ngjyrë të artë.
8.Hidheni në një pjatë të veshur me letër që të thahet nga vaji i tepërt.
9.Përgatisni shurupin. Në një tas të vogël, përzieni së bashku mjaltë dhe salcë të nxehtë.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment