Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Mënyrë e veçantë e shijimit të lulelakrës. Duhet ta provoni!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tenxhere me ujë shtoni kripë dhe sapo të marrë valë vendosni për të zierë lulelakrën. E lini gati 12-13 minuta.
Më pas e hiqni, e kulloni dhe e lini të ftohet me ujë të ftohtë.
Lulelakrën mund ta lini të plotë ose ta ndani në pjesë të vogla.
E lyeni të gjithën me vaj ulliri dhe e fusni në furrë të piqet për 25-35 minuta, derisa të marrë një ngjyrë kafe të artë.
Mund ta shoqëroni me salcë tahini për më shumë shije. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment