Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë C.
Hiqni gjethet nga lulelakra dhe hiqni bazën.
Priteni lulelakrën në gjysmë, pastaj në katër feta.
Vendosni këto në një tavë pjekjeje, lyejini me vaj dhe shtoni piper.
Mbulojeni mirë tavën e pjekjes me fletë metalike dhe gatuajeni për 12 minuta.
Hiqini nga furra, hiqni fletën metalike dhe ulni nxehtësinë në 180 gradë C.
Piqeni deri sa lulelakra të marrë ngjyrë të artë.
Vendosni pak djathë taleggio, një fetë me proshutë dhe një lugë krem në çdo copë lulelakër.
Shtoni pak djathë gruyère, pasta kthejeni në furrë.
Gatuajeni për 8 minuta ose derisa lulelakra të marrë ngjyrë të artë dhe djathi është shkrirë.
Pjesët e lulelakrës duhet të jenë tërësisht të buta.
Shërbejeni menjëherë me rukola.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment