Sugjerojmë:

Lulelakër e pjekur me proshutë dhe djathë

Ingredientët

  • 1 lulelakër të madhe
  • Vaj ulliri
  • 125 gr djathë taleggio
  • 4 feta proshutë
  • 4 lugë çaji krem frashe
  • 75 gr djathë gruyère, i grirë
  • Rukola

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 220 gradë C.

2

Hiqni gjethet nga lulelakra dhe hiqni bazën.

3

Priteni lulelakrën në gjysmë, pastaj në katër feta.

4

Vendosni këto në një tavë pjekjeje, lyejini me vaj dhe shtoni piper.

5

Mbulojeni mirë tavën e pjekjes me fletë metalike dhe gatuajeni për 12 minuta.

6

Hiqini nga furra, hiqni fletën metalike dhe ulni nxehtësinë në 180 gradë C.

7

Piqeni deri sa lulelakra të marrë ngjyrë të artë.

8

Vendosni pak djathë taleggio, një fetë me proshutë dhe një lugë krem në çdo copë lulelakër.

9

Shtoni pak djathë gruyère, pasta kthejeni në furrë.

10

Gatuajeni për 8 minuta ose derisa lulelakra të marrë ngjyrë të artë dhe djathi është shkrirë.

11

Pjesët e lulelakrës duhet të jenë tërësisht të buta.

12

Shërbejeni menjëherë me rukola.

Lini një koment