Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Falë kësaj recete, lulelakrën do e pëlqejë e gjithë familja juaj. Pa naze hiç madje!
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Merni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
Lulelakrën e ndani në lule të vogla.
Sipër e spërkasni me vaj ulliri, farat e kuminit, kripë, piper dhe i përzieni me duar.
E fusni në furrë dhe e lini të piqet për 35-40 minuta.
Shërbejini të ngrohta me majdanoz të freskët, duke i shoqëruar veçanërisht me salcë tahini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment