Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni vajin në një tigan dhe vendosni karkalecat , hudhrën e majdanozin në të.
Përzijini në zjarr mesatar duke i kthyer karkalecat nga të dyja anët dhe shuajini me verë të bardhë. Lëreni të avullojë vera dhe shtoni domatet e purenë .
Përzijini derisa domatet të zbuten, por pa humbur formën.
Ziejini linguinet në ujë të valuar të kripur deri sa të bëhen al dente ,më pas kullojini duke ruajtur një gotë nga uji i makaronave.
Shtojini tek karkalecat bashkë me lëngun dhe përziejini sa të lidhen mirë me njëra tjetrën.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment