Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në nxehetësi të mesme.
Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës.
Rezervoni 1 1/4 filxhan ujë nga makaronat.
Ndërkohë, gatuani proshutën në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare rreth 5 minuta.
Shtoni domate dhe qepë dhe gatuajini rreth 5 minuta.
Hidhni vezët, djathin, limon dhe 1 lugë çaji piper në një tas të mesëm.
Ngadalë shtoni 1 filxhan nga uji i rezervuar dhe lereni të gatuhet.
Ulni nxehtësinë e tiganit nga mesatare në të ulët.
Shtoni makaronat dhe ngadalë derdhni mbi to përzierjen e vezëve.
Shtoni kripë dhe shtoni ujin e mbetur prej 1/4 filxhan dhe borzilok.
Sherbejeni me djathë dhe piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment