Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në nxehetësi të mesme.
Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës.
Rezervoni 1 1/4 filxhan ujë nga makaronat.
Ndërkohë, gatuani proshutën në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare rreth 5 minuta.
Shtoni domate dhe qepë dhe gatuajini rreth 5 minuta.
Hidhni vezët, djathin, limon dhe 1 lugë çaji piper në një tas të mesëm.
Ngadalë shtoni 1 filxhan nga uji i rezervuar dhe lereni të gatuhet.
Ulni nxehtësinë e tiganit nga mesatare në të ulët.
Shtoni makaronat dhe ngadalë derdhni mbi to përzierjen e vezëve.
Shtoni kripë dhe shtoni ujin e mbetur prej 1/4 filxhan dhe borzilok.
Sherbejeni me djathë dhe piper.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment