Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Aromatik dhe i shijshëm, likeri me rozmarinë i përgatitur me gjethet ose lulet e kësaj bime, shumë të lehta për t’u gjetur, është vërtet ekonomik. Ja receta jonë në dy hapa:
Vendosni gjethet dhe lulet e rozmarinës në një vazo qelqi (nëse dëshironi mund të shtoni edhe gjysmë luge gjelle lule livande të thata) së bashku me rakinë dhe lëkurën e një portokalli. Lërini të paktën për 7 ditë në errësirë duke i përzier herë pas here.
Shkrini sheqerin në ½ litër ujë, vendoseni për të zier në zjarr të ulët për 10 minuta, më pas lëreni të ftohet. Hidhni shurupin në vazon me rozmarinë më pas, lëreni të pushojë për dy orë, kullojeni, transferojeni në një shishe për liker dhe lëreni të pushojë për 20 ditë. Pasi e keni përgatitur, ky liker mund të ruhet deri në 3 muaj.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment