Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Aromatik dhe i shijshëm, likeri me rozmarinë i përgatitur me gjethet ose lulet e kësaj bime, shumë të lehta për t’u gjetur, është vërtet ekonomik. Ja receta jonë në dy hapa:
Vendosni gjethet dhe lulet e rozmarinës në një vazo qelqi (nëse dëshironi mund të shtoni edhe gjysmë luge gjelle lule livande të thata) së bashku me rakinë dhe lëkurën e një portokalli. Lërini të paktën për 7 ditë në errësirë duke i përzier herë pas here.
Shkrini sheqerin në ½ litër ujë, vendoseni për të zier në zjarr të ulët për 10 minuta, më pas lëreni të ftohet. Hidhni shurupin në vazon me rozmarinë më pas, lëreni të pushojë për dy orë, kullojeni, transferojeni në një shishe për liker dhe lëreni të pushojë për 20 ditë. Pasi e keni përgatitur, ky liker mund të ruhet deri në 3 muaj.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment