Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Këto qofte janë një ide fantastike se çfarë të bëni me mishin e mbetur të pulës. Falë kësaj recete do t'i shndërroni në pjatën tuaj të preferuar! Filloni nga puna për përgatitjet dhe ndani përshtypjet tuaja me ne.
Në një tas të madh bashkoni mishin e pulës, miellin, vezët, mozarellën, djathin parmexhanon, qepën, specin, borzilokun, hudhrën, kripë e piper.
I përzieni mirë derisa masa të kombinohet.
Më pas formoni disa toptha të vegjël dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj ulliri.
Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
I lini në zjarr për 6-8 minuta. Më pas i shërbeni sërish me borzilok sipër. Shoqërojini me majonezë apo salcë kosi. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment