Lëng me banane dhe hurma arabe për të pasur energji gjithë ditën
Mjaftojnë pak përbërës të thjeshtë për t’u karikuar në mënyrë natyrale me energji. Pa sheqer, por shumë i ëmbël dhe i shijshëm, ky lëng ka përbërës kryesor bananen dhe hurmat arabe. Është i përshtatshëm edhe për fëmijët, i shijshëm dhe ushqyeshëm për të ofruar energji dhe vitalitet gjithë ditën.
Hurmat arabe kanë shumë benefite dhe janë të pasura me vitamina A, B1, B2, B3,B5, B6, K dhe J.
Përbërësit:
12 hurma arabie
2 banane
1 lugë kafeje kakao
Pak kanellë
1 gotë ujë
Hapat:
Si fillim hiquni bërthamat hurmave arabe. Qëroni bananet dhe hiquni fijet. Vendosini përbërësit në një mikser dhe frulojini derisa të përzihen mirë. Nëse përbërja është shumë e trashë, shtojini pak ujë. Shërbejeni me kanellë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment