Lëkura do t’ju falenderojë pasi të konsumoni këto 5 ushqime
Lëkura është organi më i ndjeshëm ndaj ndryshimeve atmosferike, si moti, klima, vendi etj. Prandaj duhet gjithmonë e kuruar dhe e hidratuar, sidomos tek femrat. Por jo gjithmonë është e mundur që lëkura të detoksifikohet në kushte terapie, efekti detoks në lëkurë mund të garantohet edhe nga ushqimet, si këto për të cilat do t’u flasim më poshtë:
1.Frutat e kuqe
Të shijshme, sezonale dhe me një përmbajtje të lartë likopeni që ndihmon lëkurën të gjenerojë kolagjen në sasi të mëdha. Mund të zgjidhni mes luleshtrydheve, mjedrave, mollëve të kuqe, qershive, etj.
2.Avokado
Avokadoja është një prej ushqimeve më efikase për të vonuar plakjen, është e pasur me vitamina A, C, E dhe K, si dhe me minerale si kaliumi, bakri, e hekuri, gjeneratorë të enzimave antioksidante. Gjithashtu përmban acid linoleik, i cili ndihmon lëkurën të duket e shëndetshme.
3.Infuzione çaji
Çajrat e konsumuar pa sheqer në të gjitha varietetet e tyre ofrojnë benefite të mëdha mes të cilave, të dukurit më të rinj, falë faktit që ndihmojnë në detoksifikimin e trupit dhe ushqyerjen e lëkurës në mënyrë komplet natyrale.
Një çaj jeshil në ditë është një burim i pasur antioksidantësh që parandalon plakjen e parakohshme të lëkurës.
4.Frutat e thata
Acidet yndyrore si kolagjeni, Omega-3, Omega-6 dhe Omega-9 janë thelbësore për të ruajtur freskinë dhe rininë e lëkurës, kështu që arrat, bajamet, fistikët, lajthitë dhe kikirikët nuk duhet t’i mungojnë dietës suaj.
5.Vitamina C
Përveçse mban larg gripin dhe alergjitë, kjo vitaminë promovon dhe prodhimin e kolagjenit. Opsionet më të mira? Limoni, portokalli, kivi, domatet, papaja, shalqiri dhe guava.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment