Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Fillimisht ziejmë fletët e lazanjës për 5-6 minuta në ujë të bollshëm me kripë. Pasi i heqim nga zjarri i vendosim në ujë të ftohtë me akull.
Në një tas trazojmë hudhrën e grirë hollë, majdanozin dhe gjizën pa kripë.
I trazojmë mirë duke krijuar një masë homogjene në formë pureje.
E rregullojmë me kripë dhe piper dhe këtë masë e vendosim mbi 4 fletë lazanjë duke realizuar një lazanjë me dy tre shtresa sipas dëshirës.
Pas çdo mbushjeje vendosim nga një gjethe borziloku dhe një fetë djathë kaçkavall të butë.
Në shtresën e fundit vendosim djathin mozzarella dhe borzilok.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment