Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lazanja si këto, zorr se keni provuar më parë! Përgatitini tani me recetën e Nepsit....
Parangroheni furrën në 200 gradë celsius.
Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.
Kungujt i qëroni dhe i prisni në shirita përsëgjati. I fusni shiritat në toster (ose në furrë) përreth 10 minuta duke i marinuar me kripë, piper dhe vaj ulliri.
Ndërkohë në një tas të vogël bashkoni djathin mozarella dhe parmixhanon. I përzieni mirë dhe i lini mënjanë.
Në një tas tjetër bashkoni vezën, rikotën, spinaqin e larë, hudhrën e grimcuar dhe pjesën e mbetur të djathërave.
Në tavën ku keni shtruar letrën e pjekjes, shtoni pak salcë domateje.
Radhisni njëra pas tjetrës shiritat e kungujve që poqët në furrë.
Vendosni një lugë gjelle tek secili shirit nga mbushja që përgatitët dhe i rrotulloni.
Në fund i shtoni secilës pak djathë parmixhano dhe salcë domateje. I fusni në furrë për 20 minuta.
Pasi të jenë pjekur i lini të ftohen për 5 minuta dhe i shërbeni me borzilok të freskët. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment