Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni furrën në 220 gradë.
2.Në një blender hidhni gjizën dhe spinaqin derisa të formohet masë kremoze.
3.Transferoni në një tas dhe shtoni 1/2 filxhan mocarela, 2 lugë pecorino, arrëmyshk, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.
4.Përhapni 1/2 filxhan kungull në pjesën e poshtme të një tave pjekje katrore.
5.Hidhni 2 peta lazanje dhe shtoni sipër kungullin.
6.Hidhni një petë tjetër dhe shtoni gjizë.
7.Përseriteni procesin dy herë.
8.Vendosni 2 peta të mbetura në krye.
9.Në një tas të vogël, kombinoni kremin frache dhe ujë dhe përhapeni sipër petës.
10.Hidhni një sasi të vogël me 1/4 filxhan mocarela dhe 2 lugë pecorino.
11.Mbulojini fort me një copë letre metalike (për të parandaluar fërkimin) dhe piqni për 15 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment