Sugjerojmë:

Lazanja me kungull, përfekte për sezonin e vjeshtës

Gjizë
Spinaq i ngrirë
Mocarela
1/8 lugë çaji arrëmyshk
4 lugë çaji djathë pecorino
1 paketë pure kungulli
8 peta lazanje
1/2 filxhan krem Fraiche
Ujë
Kripë
Piper

1.Ngrohni furrën në 220 gradë.

2.Në një blender hidhni gjizën dhe spinaqin derisa të formohet masë kremoze.

3.Transferoni në një tas dhe shtoni 1/2 filxhan mocarela, 2 lugë pecorino, arrëmyshk, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji.

4.Përhapni 1/2 filxhan kungull në pjesën e poshtme të një tave pjekje katrore.

5.Hidhni 2 peta lazanje dhe shtoni sipër kungullin.

6.Hidhni një petë tjetër dhe shtoni gjizë.

7.Përseriteni procesin dy herë.

8.Vendosni 2 peta të mbetura në krye.

9.Në një tas të vogël, kombinoni kremin frache dhe ujë dhe përhapeni sipër petës.

10.Hidhni një sasi të vogël me 1/4 filxhan mocarela dhe 2 lugë pecorino.

11.Mbulojini fort me një copë letre metalike (për të parandaluar fërkimin) dhe piqni për 15 minuta.

Lini një koment