Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350º.
Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, hidhni vajin të ngrohet.
Shtoni qepët dhe gatuajeni deri sa të zbutet 5 minuta.
Shtoni qimnon, pluhur djegës, kripë dhe piper.
Shto koncentrat viçi dhe gatuajeni deri sa nuk është më rozë, 8 minuta.
Në një tas të vogël, hidhni së bashku gjizë, salcë kosi dhe vezë.
Shtoni kripë dhe piper.
Në një pjatë të madhe pjekje ose tavë, përhapni një shtresë të hollë salce.
Shtroni sipër një shtresë me kungull të njomë, përzierjen me salcë kosi, koncentrat viçi, çedar dhe Monterey Jack.
Përsëriteni derisa të përdoren të gjithë përbërësit, duke përfunduar me një petë kungulli të njomë.
Piqeni derisa petët janë zbutur dhe djathi është bërë flluska, 25 minuta.
Sipër hidhni salcë kosi dhe majdanoz dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment