Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 350º.
Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, hidhni vajin të ngrohet.
Shtoni qepët dhe gatuajeni deri sa të zbutet 5 minuta.
Shtoni qimnon, pluhur djegës, kripë dhe piper.
Shto koncentrat viçi dhe gatuajeni deri sa nuk është më rozë, 8 minuta.
Në një tas të vogël, hidhni së bashku gjizë, salcë kosi dhe vezë.
Shtoni kripë dhe piper.
Në një pjatë të madhe pjekje ose tavë, përhapni një shtresë të hollë salce.
Shtroni sipër një shtresë me kungull të njomë, përzierjen me salcë kosi, koncentrat viçi, çedar dhe Monterey Jack.
Përsëriteni derisa të përdoren të gjithë përbërësit, duke përfunduar me një petë kungulli të njomë.
Piqeni derisa petët janë zbutur dhe djathi është bërë flluska, 25 minuta.
Sipër hidhni salcë kosi dhe majdanoz dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment