Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 350 °.
Në një tas të vogël, përzini djathin parmixhano, vezë, kripë dhe piper.
Përhapni një shtresë të hollë salce në një tavë pjekjeje dhe dy shtresa kungulli të njomë, me gjizë dhe mocarelë.
Për shtresën e fundit, bëni një shtresë me kunguj.
Përsëriteni derisa shtresa derisa tava të plotësohet.
Shtoni një sasi djathi parmixhano dhe kripë e piper.
Piqini deri sa kungulli i njomë është gatuar përreth 30 minuta.
Nxirreni nga furra dhe lereni të pushojë 10 minuta para se ta sherbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment