Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani petat e lazanjës sipas udhëzimeve të paketimit.
Kullojini dhe u shtoni pak vaj ulliri për të parandaluar fërkimin mes tyre.
Ndërkohë, në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë çaji vaj ulliri.
Shtoni hudhër, qepë, qimnon,kripë dhe përzijini 3 deri në 4 minuta.
Shtoni salcën enchilada, domate, majdanoz, dhe përzijini deri sa të ngrohen.
Në një tavë të madhe shtroni një shtresë të hollë salcë, një shtresë të vetme të pastave të lazanjave, një shtresë piperi, një shtresë kungulli të njomë dhe një shtresë ricotta.
Përsëritini sërish shtresat, mbulojini me petë dhe piqini, 15 minuta, pastaj rrisni temperaturën në 200 gradë.
Piqini për 20 minuta, pastaj garnizojini me majdanoz dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment