Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Filloni duke përgatitur perimet, qëroni dhe copëtoni në copa të vogla dhe uniforme.
1) Hapi i parë, perimet
Nxehni një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni gjalpë ose vaj për të gatuar perimet, pasi të jenë shkrirë dhe të nxehta, shtoni me kujdes qepët e grira, i trazoni që të shpërndahen në mënyrë të barabartë në tigan. Gatuajini ato për rreth 4 minuta.
Pasi qepët të jenë zier për rreth 4 minuta në zjarr mesatar të ulët, mund të shtoni karotat dhe selinonë.
2) Hapi i dytë, hudhra
Gatuajini derisa të zbuten, vendosni një kapak sipër tiganit për të ndihmuar në këtë hap. Shtoni hudhrën e grirë në tigan. E gatuajmë derisa të ketë aromë.
3) Hapi i tretë, viçi
Shtoni mishin e grirë në tigan duke e përhapur në mënyrë të barabartë dhe përdorni një shpatull për të ndarë mishin e grirë në copa më të vogla ndërsa gatuhet.
Gatuani viçin mbi nxehtësinë mesatare, duke e përzier herë pas here derisa të marrë ngjyrë kafe. Duhet të zgjasë rreth 6 minuta. Shtoni erëzat dhe ziejini edhe 1 minutë.
4) Hapi i katërt, salcë domate
Ju mund ta bëni salcën e domates ose ta blini.
Shtoni mish viçi dhe i jepni një përzierje të mirë derisa të kombinohet mirë.
5) Hapi i pestë, salcë beshamel
Për të bërë salcën beshamel në shtëpi, filloni duke e ngrohur tiganin në sobë mbi nxehtësinë mesatare me pak gjalpë sipër. Pasi gjalpi të jetë shkrirë, shtoni miellin dhe gatuani në zjarr mesatar të ulët për rreth 4 minuta, mos e ndaloni së përzieri miellin përndryshe mund të digjet.
6) Hapi i gjashtë, salcë beshamel
Pastaj mund të vazhdoni dhe shtoni qumështin dhe përzieni, gatuajeni salcën për rreth 5 deri në 7 shtatë minuta ose derisa të trashet në konsistencën tuaj të dëshiruar. Përzieni vazhdimisht që salca të gatuhet në mënyrë të barabartë dhe të mos ngjitet në tigan. Pasi të jetë gati shtoni arrëmyshk.
Nëse vëreni ndonjë gungë në salcën tuaj beshamel, mund ta kulloni përmes një sitë rrjete të imët.
7) Hapi i shtatë, shtresa
Ngrohni furrën tuaj paraprakisht në 240 gradë C
Në tavë shtoni salcën beshamel në fund, petët, mishin e viçit dhe më pas lyeni me salcë beshamel.
8) Hapi i tetë, shtresa
Shtoni fletën tuaj të lazanjës, më shumë mish viçi të bluar, beshamel, makarona dhe më shumë salcë beshamel. Mbi atë me pak djathë mocarela.
9) Hapi i nëntë, piqni
Pasi lazanja juaj të jetë mbledhur dhe gati për t’u pjekur, vendoseni në pjesën e sipërme të furrës. Sigurohuni që furra të jetë e ndezur (nxehtësia e lartë) sepse nuk duam ta pjekim të gjithën, thjesht duam t’i japim djathit atë ngjyrë të bukur.
piqni në 240 gradë C, duhet t’ju duhen rreth 5 deri në 8 minuta për të arritur atë ngjyrë.
Lërini lazanjat të qëndrojnë për disa minuta përpara se t’i prisni, kjo do ta ndihmojë të ngjitet dhe ta bëjë më të lehtë prerjen dhe servirjen. Shtoni sipër majdanoz të grirë. 👩🏼🍳
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento