Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Mielli i misrit padyshim disa receta na i bën shumë herë më të thjeshta!
Grijmë spinaqin, qepën dhe erëzat dhe i bashkojmë në një tas duke shtuar orizin, djathin, ½ e filxhanit të kosit dhe 1 kokërr vezë.
Në një enë tjetër hedhim miellin e misrit, 1 lugë pluhur pjekës, 1 filxhan qumësht, 2 kokrra vezë, ½ filxhan vaj, kripë dhe piper.
Lyejmë një tavë me pak vaj dhe hedhim gjysmën e brumit të përgatitur. E përhapim në të gjithë sipërfaqen dhe më pas vendosim masën e përgatitur me spinaq. Tek brumi i mbetur shtojmë pjesën e mbetur të kosit dhe qumështit, e përziejmë dhe e shtojmë në tavë duke e mbuluar plotësisht shtresën me spianq.
E spërkasim sipërfaqen e lakrorit me pak vaj ose gjalpë dhe e vendosim të piqet në furrë për 30-35 minuta.
Receta marrë nga balkanweb.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment