Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Receta e lakrorit të shijshëm me pulë është marrë nga amvisa e njohur e kuzhinës, Zonja Vjollca. Hidhini edhe juve një sy....
Në një tas sitim miellin, shtojmë kripën, vajin, ujin e vakët dhe fillojmë të punojmë brumin derisa të formohet një brum i lidhur që nëse e presim në thikë brenda të jetë plot me pore. E lëmë brumin të pushojë.
Pastrojmë pulën dhe vendosim thela thela në tenxheren ku po zien uji. Shtojmë kripën dhe e lëmë pulën të ziejë për 25 minuta. Ndërkohë në një tigan të thellë ngrohim vajin dhe kavardisim qepët të prera në fije, (si për sallatë) derisa të zbuten dhe të zverdhen.
Shtojmë orizin të shpëlarë paraprakisht dhe e trazojmë disa herë. Shtojmë domaten në rende dhe i kavardisim së bashku. Më pas shtojmë lëngun e pulës së bashku me një gjethe dafine, copat e mishit të pulës dhe i lëmë të ziejnë. Kur të mos ketë më më lëng e largojmë dhe e lëmë të ftohet.
Shtojmë nenexhik dhe 2 vezë të plota dhe e përziejmë mbushjen mirë.
Ndajmë brumin në pjesë të vogla dhe i hapim pak, në rreze 20 cm. I bashkojmë duke i lyer me vaj nga 3 kulaçë, për një petë.
E hapim dhe pasi e lyejmë tepsinë, e vendosim duke i lënë anët shumë të dalin jashtë tepsisë. Vendosim tre peta të tilla, pra 3 petë nga 3 kulaçë, ku anët të kenë dalë rreth 10 cm jashtë tepsie. Spërkatim petën me vaj.
Vendosim mbushjen mbi gjithë sipërfaqen e tepsisë. Thelat e mishit i grumbullojmë afër qendrës.
Kthejmë anët e gjera e të plota, një të verdhë veze, shtojmë një lugë ujë dhe lyejmë komplet mbushjen nga jashtë. Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 190 gradë, për 20 minuta. Ju bëftë mirë!
Marrë nga shqiptarja.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment