Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Me këtë recetë, e sigurt që lakra do ju duket shumë herë më e shijshme!
Fillimisht përgatisni salcën duke kombinuar në një tas të gjithë përbërësit e salcës.
Shtoni 3-4 lugë gjelle ujë, për të arritur trashësinë që dëshironi. E lini mënjanë.
Filetot e pulës i ndani në copa të vogla dhe i skuqni me pak kripë e piper në një tigan me vaj ulliri.
I shtoni gjithashtu hudhrat, xhinxherin dhe i përzieni duke i lënë 1-2 minuta në zjarr.
Në po të njëjtin tigan shtoni kërpudhat, karotat dhe qepët jeshile të prera në copa të vogla. I trazoni mirë dhe i lini përreth 8 minuta në zjarr.
Filloni ndani gjethet e lakrës pa i prishur formën ( pasi i keni zierë 10 minuta më parë) dhe i radhisni njëra pas tjetrës në një tavë.
Vendosni tek secila, dy lugë gjelle nga mbushja që përgatitët. I shijoni duke i shoqëruar me salcën që përgatitët në fillim.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment