Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tigan të mesëm, kombinoni 2 gota qumështi me 1/4 gotë sheqer dhe kripë dhe vendoseni të ziejë duke e trazuar të shkrihet sheqeri.
Hiqeni nga nxehtësia.
Në një tas të mesëm rrihni miellin e misrit me pluhurin e kakaos dhe 1/4 gotë e sheqerit të mbetur derisa të skuqen.
Shtoni 1/4 gotën e qumështit të mbetur dhe ziejini.
Kalojeni këtë përzierje në qumështin e nxehtë në tigan dhe lëreni të ziejë sërish duke e trazuar vazhdimisht.
Ulni nxehtësinë dhe ziejini, duke e rrahur vazhdimisht derisa pudingu të jetë mjaft i trashë.
Në një tas të mesëm rrihni vezën me të verdhat e vezëve.
Gradualisht shtojeni vezën tek pudingu I kakaos së nxehtë derisa të përfshihen plotësisht me njëra-tjetrën dhe ziejeni pudingun përsëri rreth 2 minuta.
Kullojeni pudingun në një tas mesatar dhe shtoni çokollatën e copëtuar, gjalpin dhe vaniljen dhe ziejini derisa çokollata dhe gjalpi të shkrihen dhe të njëtrajtësohen.
Transferojeni pudingun në kupat ku doni ta servirni dhe lëreni të ftohet.
Shërbejeni me krem ëmblësirash.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment