Sugjerojmë:

Ky është pudingu i ëndrrave i përgatitur me dyfish çokollatë

Ingredientët

  • 2 -3 gota qumësht
  • 1/2 filxhan sheqer
  • Majë luge kripë
  • 2 lugë miell misri
  • 3 lugë pluhur kakao të pangopur
  • 1 vezë e madhe
  • 2 të verdha veze
  • Gjysëm çokollate ose çokollatë të hidhur, të copëtuar imët
  • 2 lugë gjalpë
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • Krem ëmbëlsirash për servirje

Udhëzimet

1

Në një tigan të mesëm, kombinoni 2 gota qumështi me 1/4 gotë sheqer dhe kripë dhe vendoseni të ziejë duke e trazuar të shkrihet sheqeri.

2

Hiqeni nga nxehtësia.

3

Në një tas të mesëm rrihni miellin e misrit me pluhurin e kakaos dhe 1/4 gotë e sheqerit të mbetur derisa të skuqen.

4

Shtoni 1/4 gotën e qumështit të mbetur dhe ziejini.

5

Kalojeni këtë përzierje në qumështin e nxehtë në tigan dhe lëreni të ziejë sërish duke e trazuar vazhdimisht.

6

Ulni nxehtësinë dhe ziejini, duke e rrahur vazhdimisht derisa pudingu të jetë mjaft i trashë.

7

Në një tas të mesëm rrihni vezën me të verdhat e vezëve.

8

Gradualisht shtojeni vezën tek pudingu I kakaos së nxehtë derisa të përfshihen plotësisht me njëra-tjetrën dhe ziejeni pudingun përsëri rreth 2 minuta.

9

Kullojeni pudingun në një tas mesatar dhe shtoni çokollatën e copëtuar, gjalpin dhe vaniljen dhe ziejini derisa çokollata dhe gjalpi të shkrihen dhe të njëtrajtësohen.

10

Transferojeni pudingun në kupat ku doni ta servirni dhe lëreni të ftohet.

11

Shërbejeni me krem ëmblësirash.

Lini një koment