Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Mund ta shijoni në mëngjes ose si ëmbëlsirë. E gjitha familja do ta pëlqejë?
Fetat e bukës i vini tek tavolina e punës dhe në mes krijoni një prerje me ndihmën e një thike.
Shtoni tek secila nga masa me kanellë.
Më pas e lyeni bukën para e mbrapa tek masa me vezë.
I skuqni në një sipërfaqe të nxehtë me pak vaj. I lini përreth 3-4 minuta sa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Më pas i hiqni. I shërbeni sipër me fruta, gjalpë, mjaltë ose shurup panje. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment