Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kjo recetë shkon për të gjithë ju që keni një dashuri për kuzhinën mesdhetare. Por edhe nëse keni një dobësi për kuzhinën greke, jeni në recetën e duhur.
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Ndani kungulleshkat përgjysmë, i hiqni tulin dhe ruajeni kur të përgatisni ndonjë turli për drekë.
Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine, radhisni kungulleshkat dhe i spërkasni sipër me vaj ulliri. I shtoni kripë, piper dhe i fusni në furrë për 15 minuta.
Ndërkohë në një tas kombinoni djathin e grirë, domatet, kastravecin, ullinjtë, mishin e pulës, qepët e grira imët, hudhrat, lëngun e limonit dhe lëkurën, koprën dhe kosin.
I përzieni mirë dhe mbushni me to kungulleshkat.
I fusni në furrë edhe për 5 minuta të tjera dhe më pas i shijoni. Ju bëftë mirë dreka!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment