Sugjerojmë:

Kunguj të sezonit të mbushur me mish pule dhe domate

Ingredientët

  • 3 kunguj të njomë, të përgjysmuar gjatësi
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 1/2 qepë
  • 2 thelpinj hudhër
  • 2 kofsha pule të copëtuara të ziera
  • 1 lugë çaji rigon
  • Kripë
  • Piper i zi
  • Kopër
  • Domate të vogla
  • Ullinj
  • Djathë i shkrirë
  • 1/2 limon
  • Kastravec

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 180 gradë.

2

Merrni kungujt e njomë dhe lërini brenda në një tas.

3

Më pas vendoseni në një tavë pjekje dhe lyejeni me vaj ulliri dhe shtoni me kripë dhe piper.

4

Piqini 12 deri 15 minuta.

5

Në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare, hidhni vajin e ullirit.

6

Shtoni qepë dhe lereni të skuqet deri sa të zbutet, rreth 5 minuta.

7

Shtoni hudhër dhe lereni për një minutë.

8

Pastaj hidhni kungujt dhe lereni rreth 2 minuta.

9

Shtoni mishin e pulës, domatet, ullinjtë dhe rigonin dhe përziejeni herë pas here për rreth 5 minuta.

10

Merrni përzierjen e mishit të pulës dhe futeni brenda kungullit bashkë me djathin me feta.

11

Piqeni derisa kungulli i njomë të zbutet dhe djathi të shkrihet.

12

Shtrydhni limon mbi kungujt dhe zbukurojeni me kastravec dhe kopër dhe shërbejeni të ngrohtë.

Lini një koment