Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani kungujt, i hiqni kokën dhe bishtin.
Me ndihmën e një thike i hiqni tulin e brendshëm.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Shtoni më pas mishin, domatet e prera në copa të vogla, tulin e kungujve të prerë kubik dhe i trazoni mirë.
I rregulloni me kripë e piper. Në fund i shtoni orizin, koprën dhe 1 gotë ujë. Pas 5 minutash e hiqni nga zjarri.
Tani merrni kungujt dhe i mbushni 1 e nga një me masën që përgatitët.
Nëse ngelet më, ia shtoni sipër tavës.
I shtoni sërish pak vaj ulliri sipër dhe më pas djathë çedar të grirë.
I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment